>

Nougatchokladtårta...jamy...



Nougatchokladtårta

Portioner: Ger ca 14 mindre bitar
Ingredienser


250 g mandelmassa

NOUGATTRYFFEL
250 g mörk choklad
250 g nougat
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk rom eller konjak

Björnbärsgelé
2 dl björnbärsmarmelad
2 gelatinblad
ev godisägg och myntablad till garnering

 
Gör så här
1. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt. Tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så går det lättare.
2. Nougattryffel: Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, choklad och nougat i en kastrull på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör då och då. Ta från värmen och blanda ner rom eller konjak.
3. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt den stelna i minst 4 timmar.
4. Körsbärsgelé: Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Hetta upp hälften av körsbärsmarmeladen i en liten kastrull. Ta från värmen. Skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta i den varma marmeladen. Rör ner resten av marmeladen och häll försiktigt gelén i ett tunt lager på tårtan. Låt stelna i kylen.
5. Lossa kakan från formen. Dekorera ev med godisägg och mynta.

Mmmmm...bjöd på den på juntan. Hade lite grädde till.
Supergod & KLETIG!!!

Kramis!!!
Postad i: Övrigt Kommentarer (0)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: